De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Twenterand lonkt naar Larcom na ontmanteling van Soweco

VRIEZENVEEN/ALMELO – Naar voorbeeld van de Stichting Larcom in Ommen, met een vestiging in Vroomshoop zou ook bij Soweco voor een stichtingsvorm kunnen worden gekozen ten behoeve van de voortzetting de werkzaamheden van dit SW-bedrijf. Andere gemeenten die nu deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling Soweco kunnen eventueel aansluiten, als ze zouden willen. De raadsfractie van GBT, die in de gemeenteraad van Twenterand een meerderheid heet, komt over twee weken met dit voorstel.

Dit heeft fractievoorzitter Elzinga van GBT in ter vergadering de gemeenteraad medegedeeld en wethouder Van Abbema liet weten het een interessante gedachte te vinden. Ze temperde wel het optimisme van Elzinga over de resultaten van Larcom, want daar hebben de gemeenten, waaronder Twenterand, nog met geld in dat er in elk geval op afzienbare termijn niet uit komt, wat wel de bedoeling was van de achtergestelde lening.

Er werken momenteel circa duizend mensen bij Larcom. De bedrijven van Larcom voerren onder meer voor de gemeenten Ommen en Twenterand de participatiewet uit, doen aan detachering/bemiddeling, uitbesteding, groenwerk en vervoer.

Deel dit nieuws!