De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Moeilijkheden voor NEW-wethouder-met-passie Braamhaar nemen toe

Moeilijkheden voor NEW-wethouder-met-passie Braamhaar nemen toe

ENTER/WIERDEN - De kritiek op wethouder Braamhaar van NEW in de gemeente Wierden zwelt aan. De gewezen (inter)nationaal scheidsrechter worstelt zichtbaar met de spelregels in de politieke arena. Het wekt in toenemende mate de irritatie op van op één na alle fracties. Alleen de partij waarvoor hij twee jaar geleden met voorkeurstemmen in de gemeenteraad werd gekozen houdt hem de hand nog boven het hoofd. Vooral het optreden van de Enternaar in het dossier van de beoogde nieuwbouw van de evangelische school De Passie breekt Braamhaar op.

Niet alleen de oppositiepartijen VVD en PPW kunnen hun ergernis over het beleid of het gebrek daaraan nauwelijks verhullen, ook coalitiepartner CDA stoort zich in toenemende mate aan de manier waarop Braamhaar inzake De Passie opereert, de gaten in het beleid, de open einden en de losse draadjes aan de Esrand, financieel én inhoudelijk.

De bouw van de school, met of zonder sporthal, dat is nog steeds niet duidelijk, vergt naar de huidige inzichten, voor wat die waard zijn, een investering tussen de dertien en veertien miljoen, wat voor de gemeente Wierden een ongekend bedrag is. Er zijn daarenboven nog veel onzekerheden en dit stoort met name coalitiepartij CDA, dat steeds minder makkelijk de irritatie kan verbergen. 

Braamhaar vond het jammer dat er vanavond geen 'go' klonk. Dat de oppositiepartijen PPW en VVD steeds fanatieker worden op de rommeligheid en de onvoorspelbaarheid in het Passie-dossier bleek in de loop van het debat glashelder. 'Het is onbegrijpelijk dat de wethouder de raad dit in deze vorm voorlegt', aldus leidsvrouw Slagers van PPW. En fractiecheffin Ekkelenkamp van de VVD sprak over een 'zwalkende' wethouder, van het ene naar het andere eind'. 

 

Deel dit nieuws!