De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van den Berg als wethouder bezig met herbestemming zwembad De Brug

Van den Berg als wethouder bezig met herbestemming zwembad De Brug

GLANERBRUG/ENSCHEDE - In overleg met de bewoners van Glanerbrug probeert de gemeente Enschede een goede bestemming te vinden voor het voormalige zwembad De Brug en dat zegt BBE-wethouder Van den Berg als 'een mooi proces' te ervaren. Van den Berg is wethouder namens Burger Belangen Enschede (BBE) en stadsdeelwethouder in Oost.

BBE was in de vorige raadsperiode fel tegen sluiting van het zwembad in Glanerbrug, maar berustte na de verkiezingen van twee jaar geleden in het democratisch genomen besluit, werd de grootste raadsfractie trad toe de het nieuwe college met Van den Berg als wethouder. Hij zei vanavond in de stadsdeelcommissie dat in het grensdorp voor jong en oud veel aan voorzieningen is weggevallen en dat dit nogal wat problemen met zich meebrengt. Daar kwam de coronacrisis nog eens bij met veel jongeren op straat. De wethouder maakte ten overstaan van de commissie gewag van overlast en vernieling, die volgens hem soms 'buitensporig' is.

Van den Berg wil waar nodig hard optreden tegen buitensporigheid en relzucht, waarbij hij 'Spartaans' te werk wil gaan. Dat is de curatieve kant van de zaak, maar de wethouder wil ook preventief optreden door activiteiten te organiseren en betrokkenheid te bevorderen.

 

Deel dit nieuws!