De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal investeert bijna zes ton in veligheid/doorstroming verkeer

Oldenzaal investeert bijna zes ton in veligheid/doorstroming verkeer

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal gaat om de veiligheid te vergroten drie verkeersknelpunten verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad hiervoor een krediet van 580.000 euro uit te trekken. Behalve voor meer veiligheid moeten de aanpassingen zorgen voor een betere doorstroming.

Het gaat om de herinrichting van de Kloosterstraat, de vervanging van de verkeerlichten op het kruispunt van de Berkstraat en de Nieuwstraat plus de aanleg van een rotonde in de Enschedesestraat die aansluit op de fietssnelweg F35.

De eerste twee projecten staan op de vastgestelde prioriteitenlijst met verkeersknelpunten. Het derde project, het aanleggen van een rotonde, draagt volgens wethouder Renkema van Verkeer en Vervoer bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid op de corridor Enschede-Oldenzaal. Op de lange termijn wordt hier minder autoverkeer verwacht vanwege de opkomst van de (elektrische) fiets.

Door het aanleggen van een rotonde wordt de snelheid naar verwachting verminderd en ontstaat moet een veilige overgang ontstaan voor fietsers naar de fietssnelweg en van en naar de Schelmaatstraat. De rotonde is het voorlopige start- en eindpunt van de fietssnelweg F35 in Oldenzaal, die wordt aangelegd om fietsverkeer tussen Oldenzaal en Enschede te stimuleren. De gemeente deelt mee dat de werkzaamheden eind augustus van start zullen gaan.

Deel dit nieuws!