De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester Almelo wil dat Regio Twente recreatieplassen afstoot

Burgemeester Almelo wil dat Regio Twente recreatieplassen afstoot

ENSCHEDE - In de boezem van de Regio Twente, in het kantoor van het regionaal bestuur aan de Nijverheidstraat, vindt discussie plaats over het privatiseren van de drie recreatieplassen die waar nu 'beheerders' van het regiobestuur de scepter zwaaien. Het is met name burgemeester Gerritsen van Almelo die een overdacht van Het Hulsbeek in Oldenzaal, Het Lageveld in Wierden en Het Rutbeek in Enschede. Hij vindt het niet meer van deze tijd dat de Regio Twente er recreatieplassen op nahoudt. 

De parken gaan dit (pinkster)weekend. weer open voor publiek. Dat is voor het eerst dit jaar, want tot nu toe waren ze wegens het nationale coronabeleid verbodenterrein. Wel zal de Regio Twente beveiligers (onder wie bijzondere opsporingsambtenaren) controles laten uitvoeren op het naleven van de regels. Er zal daarbij vooral op aantallen worden gelet, met een zwaar accent op het controleren van de voorgeschreven anderhalve meter-afstand in bos, beemd en strandstrook. Op elk der drie parken geldt een maximum aantal bezoekers. Ook is de helft van het aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanwege een verloren half jaar zal de Regio Twente dit jaar op de drie recreatieparken verlies lijden, dat tot een miljoen kan oplopen, vanwege minder bezoekers, minder activiteiten (waaronder festivals) en veel minder omzet. Het is niet de reden voor Gerritsen om zich sterk te maken voor het privatiseren van de drie parken, maar het kan wel een rol gaan spelen. Naar het oordeel van de burgemeester van Almelo is het bovenal 'niet meer van deze tijd' dat de overheid recreatieparken exploiteert, want kunnen onderhoud en beheer heel goed in particuliere handen komen. Afstoten dus, is zijn parool.

 

Deel dit nieuws!