De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ZGT financieel weer gezond en winstgevend; maar corona stoorzender

ZGT financieel weer gezond en winstgevend; maar corona stoorzender

ALMELO/ HENGELO – Na een aantal moeilijke jaren met stevige verliezen zou de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo net als vorig jaar ook dit jaar winst draaien, waarbij werd gerekend op zo’n twintig miljoen, maar dat gaat niet door wegens de coronacrisis, die dertig miljoen aan inkomsten zou schelen.

Vanwege de coronaprotocollen en veiligheidsvoorschriften kwam de reguliere zorg geregeld in het gedrang, van afstel tot uitstel. Het vorige boekjaar werd 18,6 miljoen winst bijgeschreven. Het zou zonder corona dit jaar nog wat meer worden, z’n twintig miljoen, maar dat blijkt nu, halverwege, ijdele hoop. Niettemin is de tendens positief

De weg omhoog is evenwel overduidelijk en het gevolg van een pakket maatregelen dat in een herstellingsplan werd vervat, onder meer door afspraken met de zorgverzekeraars te maken en een gefaseerd investeringsprogramma. Op basis hiervan hoopt ZGT dat de verzekeraars ook het winstverlies zullen bijpassen, zodat de boeken eind dit jaar niet met een breuk, zijnde een onverwacht verlies, hoeven te worden gesloten.

 

Deel dit nieuws!