De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bruns 'even' weg als voetbalbestuurder; Boerman wil feiten busdeal

Bruns 'even' weg als voetbalbestuurder; Boerman wil feiten busdeal

ALMELO – Het recent aangetreden bestuurslid Bruns legt voorlopig zijn functie neer als bestuurslid van Heracles Almelo. Bruns heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een onderzoek dat loopt bij het openbaarvervoerbedrijf Keolis, waar hij een directiefunctie bekleedt. Keolis doet onderzoek naar de gang van zaken bij de inschrijving op een aanbesteding in het openbaar vervoer. Volgens voorzitter Bredewoud van Heracles heeft Bruns ‘ervoor gekozen om zijn taken als bestuurslid neer te leggen zolang het onderzoek loopt.’ Ondertussen wil ook verantwoordelijk gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer in Overijssel feiten op tafel. Het gaat dan om de wijze hoe Keolis opereerde, welke financiële en juridische beloftes het bedrijf heimelijk zou hebben gedaan.

Met een andere directeur van Keolis, de toen vigerende leidsman Melissen, zou Bruns in een poging een grote opdracht binnen te hengelen een duistere rol hebben gespeeld. Het betreft  de mogelijk onoirbare wijze waarop een gewonnen mega-aanbesteding tot stand kwam, in de vorm van aanvullende beloftes, die buiten het aanbestedingsbestek vielen, wat strikt is verboden.

Er ontstond eind vorig jaar politieke stampij over de aanschaf van bussen die Keolis van de Chinese producent BYD wilde betrekken. Keolis plaatste een opdracht voor de aankoop van 259 elektrische passagiersbussen voor Overijssel, Gelderland en Flevoland bij dit bedrijf. Daar kwam veel kritiek op en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken besloot tot een onderzoek. De bewindsvrouw deed dat mede in reactie op boosheid bij het bedrijfsleven, onder meer van de Brabantse bussenbouwer VDL. Ook in de Provinciale Staten van Overijssel kwam de kwestie door PVV-vragen aan de orde en op basis van onderzoek gaat nu ook gedeputeerde Boerman twijfelen; hij wil op korte termijn alle relevante feiten op tafel over de aanbesteding en weten of Bruns hem destijds naar eer en geweten en vooral naar waarheid heeft geïnformeerd.

Deel dit nieuws!