De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Twenterand wil behoud van Soweco gezien crisissfeer in land

CDA Twenterand wil behoud van Soweco gezien crisissfeer in land

ALMELO/VRIEZENVEEN – In het aanschijn van de diepe sporen van de coronacrisis trekt en nog gaat trekken is het vreemd een sociaal bedrijf dat goed draait op te heffen. Dat vindt de raadsfractie van het CDA in de gemeenteraad van Twenterand. Om die reden én omdat er nog geen concreet alternatief is wil de fractie volgende week wethouder van Abbema van Twenterand ‘kritische vragen’ stellen. De eenpersoonsfractie van PvdA/GroenLinks in Twenterand kapittelt al langer het voorgenomen besluit tot ontmanteling van de gemeenschappelijke regeling van zes gemeenten.

Almelo en Twenterand zijn de gemeenten die de meeste mensen 'met afstand tot de arbeidsmarkt' bij Soweco hebben geplaatst. De vier andere gemeenten zijn Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen en Wierden.  In de twee laatstgenoemde gemeenten leeft in de gemeenteraden ook een zucht tot behoud van en voortgaande betrokkenheid bij Soweco. In de gemeente Twenterand evenwel is wethouder Van Abbema met haar collega Maathuis een der gangmakers van ontmanteling van Soweco en het plaatsen van SW-werknemers bij Werkplein, met het stadhuis te Almelo als epicentrum.

De fractie van het CDA in Twenterand, die een bezoek an Soweco bracht en onder meer met de Ondernemingsraad sprak, vindt dat er eerst een goed alternatief moet zijn voor überhaupt kan worden nagedacht over het doorsnijden van de banden met en betrokkenheid bij  Soweco; als het al moet, dan deugt volgens het raadslid Bramer de volgorde niet, zeker niet in het aanschijn van een zware economische recessie. De vraag is wat de coalitiepartijen doen, met name GBT, want de ChristenUnie zal de 'eigen' wethouder Van Abbema niet gauw afvallen, en met ja en amen reageren.

 

Deel dit nieuws!