De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen wil 'nieuwe' Regio Twente zowel goedkoper als effectiever

Gerritsen wil 'nieuwe' Regio Twente zowel goedkoper als effectiever

ALMELO – De gemeente Almelo ijvert er in gezelschap van Hellendoorn en Rijssen-Holten voor dat een overschot van 2,1 miljoen euro bij de Regio Twente terugvloeit naar de Twentse gemeenten. De neiging bij het dagelijks bestuur van de Regio Twente zou zijn dit geld te reserveren. Dat deelde burgemeester Gerritsen van Almelo mee in een vergadering van de gemeenteraad.

Daarnaast ligt er nog het plan van het regiobestuur om een bedrag in kas te houden voor ‘onttakelingskosten’ van de Regio Twente. Er komt namelijk een verkleining van dit bestuurlijke construct: minder taken, meer effectiviteit. Eén van de aanstichters daarvan was Gerritsen, die - toen het hem niet snel genoeg ging - het dagelijks bestuur van de Regio Twente verliet. Hij is blij dat het na zijn vertrek toch zover is gekomen, volgens hem mede doordat Almelo ‘aan de poort rammelde’, maar vindt dat de frictiekosten, die op 332.000 euro worden becijferd, veel minder kunnen zijn.

De grootste wijziging van de ‘onttakeling’ van de huidige Regio Twente is het onderbrengen van het sociaal-economisch beleid bij de Twente Board, waarin ook ondernemers en onderwijzers meepraten over de besteding van geld. Bovendien willen de gemeenten steeds vaker samenwerken op basis van vrijwilligheid. Er ontstaan dan op basis van vrijwilligheid 'coalitions of the willing'.

 

Deel dit nieuws!