De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCLVII

Midas Dekkers zei ooit dat er vanuit biologisch oogpunt maar één goed urinoir is: de boom. Ik ben het daar van harte mee eens. Je moet de dorstende natuur een handje helpen, om het maar eens plastisch te zeggen  Dan kun je wel vinden dat kraanwater beter is, maar dat lijkt me zeer de vraag en bovendien dreigt het zeldzaam te worden. En los daarvan zijn we kringloopdieren.

Het is een genoegen om bij een oude boom te staan, op zijn ireens een paar woorden te wisselen en vervolgens de natuur zijn gang te laten gaan. Daar komt bij dat het oplucht bomen te bewateren. Het is niet nodig om, zoals andere dieren verkiezen, een territorium af te palen of een geurvlag te planten, want dat heeft de Kroon der Schepping niet nodig, evenmin als andere primaten.

Een extra reden een boom te kiezen voor de natuurlijke aftap is dat je dan geen closetwater verspilt, nergens anders tegenaan hoeft te zeiken en evenmin gebruik hoeft te maken van een openbaar toilet waar het altijd ruft en meurt alsof er net een nijlpaard gebruik van de 'voorziening' heeft gemaakt. Het enige goede urinoir is een boom. Midas Dekkers kan het als beroepszeikerd weten.

 

Deel dit nieuws!