De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen haalt de ambtelijke vormgever van Tubbergen binnen

Haaksbergen haalt de ambtelijke vormgever van Tubbergen binnen

HAAKSBERGEN - De nieuwe gemeentesecretaris Toet van de gemeente Haaksbergen was de afgelopen jaren directeur van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Hij volgt in zijn woonplaats de naar Staphorst vertrokken topambtenaar Kragting op. Ervaring in de job heeft hij wel, want hij gaf zeven jaar leiding aan de ambtelijke organisatie der gemeente Tubbergen. Net als destijds Tubbergen streeft Haakbergen nu een netwerkorganisatie na.

In de jaren negentig studeerde Toet bestuurskunde aan de Hogeschool Enschede en op latere leeftijd begon hij aan een studie Economie en Bedrijfskunde aan de Amsterdam Business School. Hij bekroonde dit in 2007 met een doctoraat Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam.

Toet ziet Haaksbergen, dat nu met grote tekorten worstelt, in potentie als ‘een vitale en toekomstbestendige gemeente’. En zal beseffen dat het nog een hele toer zal worden ambtelijk en bestuurlijk het daarheen te leiden dat Haaksbergen een krachtige en zelfstandige gemeente blijft. In de optiek van burgemeester Welten past 'bij uitstek in het door ons geschetste profiel', want is hij 'de verbinder en stevige adviseur voor het college, de raad en de organisatie'. Oftewel: 'Hij is de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek.'

 

Deel dit nieuws!