De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoek na verzakking van huizen Almelo-De Haandrik deceptie

Onderzoek na verzakking van huizen Almelo-De Haandrik deceptie

VROOMSHOOP -  Het schokkendste resultaat van het onderzoek naar de oorzaak van schades aan de woningen op de boorden van het kanaal Almelo-De Haandrik is dat er weinig over te zeggen valt. Er is meer onderzoek nodig, zo concluderen de onderzoekers. Wel heeft gedeputeerde Boerman van Wegen en Water laten weten dat waar de provincie Overijssel blaam treft ze alle schade aan huizen zal vergoeden en dat waar de provincie als opdrachtgever van de werkzaamheden aan het kanaal géén blaam treft ze de bewoners toch wil helpen, zonder erbij te zeggen hoe.

Voor de bewoners van de kanaaloevers is de deceptie groot en ook hun belangenorganisatie Van Kant Nog Wal is lamgeslagen van teleurstelling. Boerman heeft in een eerste reactie gezegd dat alles gericht is op afhandeling van procedures en protocollen in de tweede helft van dit jaar, zodat begin volgend jaar kan worden begonnen met het herstel van schades waar sprake is van een causaal verband met de baggerwerkzaamheden en het slaan van nieuwe oeverwanden op de kades in Daarlerveen, Vroomshoop, Geerdijk en Bergentheim.

De toelichting van voorzitter Van de Wetering van de Adviesgroep bood geen snipper nieuws noch enig handvat voor hoop, laat staan vertrouwen in de goede afloop voor bewoners van de 350 woningen, die in meer of mindere mate schade hebben.

 

Deel dit nieuws!