De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP wil in Hof van Twente helderheid over online doktersconsult

SP wil in Hof van Twente helderheid over online doktersconsult

GOOR - De raadsfractie van de SP in  de gemeente Hof van Twente betreurt het dat wethouder Scholten het antwoord schuldig blijft over de mogelijkheden op korte termijn een onlineconsult van huisartsen mogelijk te maken. Volgens zorgverzekeraar Menzis zal de digitale zorg de werkdruk van huisartsen verlichten en de patiënten ten goede komen.

Er is vorig jaar volgens fractievoorzitter Kalter van de SP een proef geweest met een straalzender op 'maatwerkadressen in het buitengebied van Hardenberg. Kalter: 'Wij weten dat de proef is geslaagd en dat eind april 2020 bekend zou zijn of deze oplossing ook voor de Hof van Twente van toepassing zou kunnen zijn.' Net als Hardenberg heeft Hof van Twente een uitgestrekt buitengebied met veel dorpen en buurtschappen. De voorman van de SP  wil daarom dat Scholten nu snel klare wijn schenkt.

Een aantal weken geleden gaf de wethouder aan dat de aanbieder van het concept (Qwave) met het netwerkbedrijf Cogas de zou onderzoeken in hoeverre het kansrijk is voor Hof van Twente. Vóór 30 april zou dat duidelijk zijn, maar van Scholten werd op dit dossier nog niks vernomen.
 
'Er zit blijkbaar geen schot in de zaak', constateert Kalter, 'terwijl nut en maatschappelijk toegevoegde waarde van een concept gelijk als aan dat in Hardenberg niet kunnen worden genegeerd.' Volgens de SP moet het college een haalbaar en werkbaar systeem uitfigulieren en daar werk van maken.
 

 

Deel dit nieuws!