De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel wil werk maken van de vrijetijdseconomie, ook in Twente

Overijssel wil werk maken van de vrijetijdseconomie, ook in Twente

DELDEN - Het college van gedeputeerde staten van Overijssel wil vijf miljoen euro investeren in wat tegenwoordig de vrijetijdseconomie wordt genoemd. Het voorstel komt deze week aan de orde in een commissievergadering. Overijssel profiteert volgens het college met name van het internationale toerisme, dat tot en met 2030 naar verwachting fors groeit. Daar moet wél bij worden gezegd dat deze ambitieuze notitie stamt van vóór de coronacrisis.

Het idee van het provinciebestuur is dat Overijssel, in dit bestek opgedeeld in Twente, Salland en de Kop, hiervan een graantje of wat kan meepikken als rekening wordt gehouden met draagvlak onder bewoners, kwaliteit in plaats van kwantiteit en het sterker benutten van wat de Overijsselse authenticiteit en identiteit heet. Dat zijn wervende volzinnen die in brochures staan. Overigens moeten ook de regiobesturen en de recreatieondernemers de buidel trekken.

'Het gaat hierbij ook om het ontwikkelen van iconen en een scherpe doelgroepenbenadering', aldus het provinciebestuur. Er zijn ook 'speerpunten' geformuleerd, te weten 'Ondernemers aan zet', 'Verbindend Landschap', 'Vermarkten en Ontsluiten' en 'Recreatieven en Toeristische netwerken'. Daarbij moet Gastvrij Overijssel als bestuurlijke netwerkorganisatie fungeren. In het oosten van de provincie werken de Regio Twente en Gastvrij Twente aan de vrijetijdsagenda. Deze club is als MarketingTwente ondergebracht in een pand te Stad-Delden.

Deel dit nieuws!