De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil van Overijssel 550.000 euro crisisgeld voor Theaterhotel

Almelo wil van Overijssel 550.000 euro crisisgeld voor Theaterhotel

ALMELO - Het gemeentebestuur gaat de provincie Overijssel vragen om een financiële bijdrage van 550.000 euro voor het Theaterhotel. Een van de overwegingen is dat de schouwburgen van Enschede, Hengelo, Deventer en Zwolle aanspraak maken op geld uit de Overijsselse crisispot vanwege het mislopen van gelden door het skippen van voorstellingen. Almelo is volgens het gemeentebestuur van deze stad één van de vijf schouwburgsteden in de provincie.

Ook wethouder Van Rees van Kunst en Cultuur in de gemeente Almelo hamerde fanatiek op het aambeeld van de gelijkwaardigheid van de gravenstad op het erf van de Twentse theaters. Hij zei trouwens al in gesprek te zijn met de provincie, alwaar CDA-gedeputeerde De Witte uit de naburige gemeente Tubbergen (Manderveen) over kunst en cultuur gaat.

De collegepartijen CDA, VVD, LAS en ChristenUnie en het ene raadslid van D.Nu dienden de motie in die oproept tot financiële compensatie voor het Theaterhotel. Dat was al een meerderheid. In het debat sloot een aantal oppositipartijen aan, waaronder D66 en Leefbaar Almelo.

Een aantal raadsfracties was en bleef tegen, zoals de PvdA, de SP, GroenLinks, PVV en Forum voor Rechts. Zo stelde PvdA-leidsman De Vries onder meer dat 'steun voor Van der Valk ongemakkelijk voelt en exclusieve steun helemaal'. Met dat laatste doelde hij er met anderen op dat een klein theater als Hof 88 relatief veel zwaardere klappen krijgt door de afgelasting van concerten en voorstellingen dan het Theaterhotel, dat toch in de eerste plaats een hotel zou zijn. Tegen dat laatste bracht Van Rees in dat wanneer het Theaterhotel omvalt het nooit meer terug zal komen.

Deel dit nieuws!