De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo skipt bouw verpleeghuis en aantal woningen in Broek-Oost

Hengelo skipt bouw verpleeghuis en aantal woningen in Broek-Oost

HENGELO – De gemeente Hengelo heeft besloten af te zien van de bouw van woningen en een verpleeghuis in het gebied Broek-Oost. Met de voorliggende herziening komen de appartementen en het verpleeghuis geheel te vervallen en wordt het aantal nog te realiseren woningen teruggebracht.

Tegelijkertijd maakt een groot deel van de woonbestemming, evenals de bestemmingen 'Gemengd' en 'Maatschappelijk' uit het tien jaar oude bestemmingsplan Broek-Oost plaats voor de bestemming 'Groen' Dit is volgens het college van burgemeester en wethouders bedoeld om de ruimtelijke kwaliteit van het woongebied te toetsen en te bewaken. De gemeenteraad komt er nog over te spreken.

Met de provincie Overijssel maakte Hengelo afspraken om minder huizen dan eerder gedacht in Broek-Oost op te trekken.  Het gebied tussen Duizendpoot en Deurningerstraat bijvoorbeeld bood voorheen ruimte aan zo'n honderd woningen. Dit heeft geleid tot nieuwe afspraken met de ontwikkelaar die in dit gebied een bouwclaim heeft. Het resultaat is dat hier nog 31 nieuwe woningen zullen verrijzen: drie vrijstaande en 28 halfvrijstaande woningen ten zuidoosten van de Duizendpoot. 

Deel dit nieuws!