De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toch subsidie gemeente Hengelo voor FBK Games (die zijn afgelast)

Toch subsidie gemeente Hengelo voor FBK Games (die zijn afgelast)

HENGELO – Hoewel de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo zoals veel andere sportevenementen dit jaar wegens de coronacrisis geen doorgang vinden, maakt de gemeente Hengelo toch het in het vooruitzicht gestelde een bedrag van 65.000 euro over aan de organisatie. De reden is dat de organisatie al veel (voorbereidings)kosten maakte en heeft bovendien te schaften met met een aantal financiële verplichtingen. En het geld was bovendien al 'geoormerkt'.

Om niet in liquide problemen te komen, heeft de FBK-organisatie de subsidieverstrekkers en sponsoren verzocht om hun bijdrage te handhaven. Ook maakt zij – waar mogelijk – gebruik van beschikbare financiële compensatieregelingen. Het gemeentebestuur van Hengelo gaat wat haar aandeel betreft hiermee akkoord en doet, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, ook zelf een duit in het zakje door de toegezegde subsidie over te maken.

De 39ste editie van de FBK Games die op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) in Hengelo zou worden gehouden, zal nu bij leven en welzijn 6 juni 2021 plaatsgrijpen.

Deel dit nieuws!