De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hardenberg scoort weer groot overschot en gaat er crisis mee te lijf

Hardenberg scoort weer groot overschot en gaat er crisis mee te lijf

HARDENBERG - Van het overschot van bijna 6,8 miljoen euro over vorig jaar wil het college van burgemeester en wethouders een groot deel aanwenden om mogelijke financiële tekorten op te vangen die als gevolg van de coronacrisis zullen ontstaan. ‘Dat geld hebben we in de komende jaren hard nodig’, aldus wethouder Breukelman.

Een deel van het geld in gemeentelijke ‘spaarpot’ is volgens de wethouder al gereserveerd om te investeren in de samenleving en de economie. ‘Het geld dat we in 2019 hebben overgehouden kunnen we nu goed gebruiken om inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen in deze coronacrisis te ondersteunen. En om tekorten die ontstaan omdat we door deze crisis minder inkomsten ontvangen op te vangen.’

Het forse overschot over vorig boekjaar is onder meer te danken aan meer grondverkoop, wat goed was voor bijna een miljoen aan extra inkomsten. Vanwege de aantrekkende bouw nam ook de opbrengsten uit leges voor vergunningen en ruimtelijke plannen stevig toe. De werkgelegenheid nam in 2019 toe met 2,2 procent toe en het aantal banen was nog nooit eerder zo groot.

Van het positieve rekeningresultaat wil het college 1,6 miljoen euro beschikbaar houden voor projecten die in 2019 nog niet (geheel) zijn afgerond. Ruim 5,2 miljoen euro gaat naar de algemene reserve die daardoor groeit tot ruim 56 miljoen euro.

Deel dit nieuws!