De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pleidooi voor behoud markante gevel 'hotel' Veldman in Denekamp

Pleidooi voor behoud markante gevel 'hotel' Veldman in Denekamp

DENEKAMP -  De gemeente Dinkelland gaat in gesprek met de nieuwe eigenaar van het pand in Denekamp waarin de horecazaken  Mad Dog en 't Wiefke tot voor kort waren gevestigd, om te zien of de voorgevel van het gebouw kan worden behouden bij het optrekken van een een appartementengebouw. Weliswaar is het officieel géén gemeentelijk monument, maar volgens wethouder Blokhuis ligt er wel ‘voorbescherming' op de gevel van het voormalige hotel Veldman.

Blokhuis zal, zei hij in reactie op vragen van fractiechef Tijkotte van Lokaal Dinkelland, zich er zeker veel aan gelegen laten liggen om in gesprekken met de nieuwe eigenaar Koopman Vastgoed om de gevel te behoeden voor de sloop zodra er woningen worden gebouwd. In dat verband liet Tijkotte ook nog weten liever jongeren in de nieuwbouw te willen huisvesten dan ouderen, ten eerste om hen aan het dorp te binden en ten tweede vanwege de nabijheid van het dorpscentrum met zijn uitgaansgelegenheden.

Het markante pand was tot voor kort eigendom van de woningcorporatie Sint Joseph en het meest recente gebruik was alsgezegd dat van de schenkhuizen  Mad Dog  en ’t Wiefke. Sint Joseph zegde de uitbaters/partners Wiefferink/Koershuis de huur op teneinde het perceel te herbestemmen, zoals de corporatie in Denekamp ook de locatie Vledderstraat ontwikkelt, met zorg-gerelateerde huizen. Aanvankelijk zou op de begane grond winkelruimte komen, met woningen erboven, maar dit bleek onhaalbaar en dus laat Koopman Vastgoed er te gelegener tijd een appartementencomplex optrekken.

Deel dit nieuws!