De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Keender en Assink willen nieuwbouw twee scholen voorfinancieren

Keender en Assink willen nieuwbouw twee scholen voorfinancieren

HAAKSBERGEN – De besturen van de Stichting Keender (basisonderwijs) en Het Assink (voortgezet onderwijs) zijn bereid de bouw van een nieuwe basisschool én een nieuwe middelbare school. Dat hebben de bestuurders Geurtzen van Het Assink en Verhoeve van Keender aan de gemeenteraad laten weten tijdens een informatie bijeenkomst, een soort hoorzitting. Verhoeve was trouwens om den brode werkzaam bij Het Assink, als directeur van het VMBO.

Verhoeve stelde dat de bouw van een nieuwe basisschool op de plek van de Dr. Ariënsschool aan de Adriaen Brouwerstraat, want dat is volgens haar de beste plek om deze school en de Holthuizenschool onder één dak te brengen. Het bestuur van Keender wil om de bouw zeker te stellen een ‘overbruggingskrediet’ beschikbaar stellen, zeg maar voorschieten, want de gemeente moet dat terugbetalen zodra de lokale overheid aan de Markt weer wat vlees op de botten heeft.

Ook bestuursvoorzitter Geurtzen van Het Assink liet weten dat ‘projectfinanciering’ een bespreekbare optie is om goedkering van de gemeenteraad te krijgen boor de begeerde nieuwbouw.

Deel dit nieuws!