De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe fase bij werk aan de Kop aan zuidrand centrum Enschede

Nieuwe fase bij werk aan de Kop aan zuidrand centrum Enschede

ENSCHEDE - Bij de realisering van het stedenbouwkundige project De Kop aan de zuidzijde van het stadscentrum van Enschede  kan de Beltstraat, voorzien van nieuw asfalt, komende week weer open voor busverkeer. Dat is het startsein voor de werkzaamheden in de Haaksbergerstraat tussen de voormalige rotonde met de Ripperdastraat en de personeelsinrit van het ziekenhuis MST. De weg is al afgesloten.

De Ripperdastraat is al enige tijd klaar, maar in de andere straten werd de afgelopen weken nog volop gewerkt. Zo werden in de Beltstraat kabels en leidingen verlegd en de riolering vervangen. Ondergronds moest er in alle straten veel gebeuren. Het resultaat is volgens projectleider Averesch een kwalitatief goed netwerk van kabels en leidingen en riolering. De aannemer die de bandenlijnen van de weg aanlegt en stratenmakers die de eerste tegels leggen maken het resultaat zichtbaar. 

Volgende week verwijdert aannemer NTP het asfalt van de Haaksbergerstraat tussen de voormalige rotonde met de Ripperdastraat en de personeelsinrit van MST om nieuwe riolering aan te kunnen leggen. Als de riolering erin ligt, starten de werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van dit gedeelte Haaksbergerstraat. De busbaan gaat naar het midden van de weg en naast de weg komen groenstroken met bomen. Ook krijgt deze straat vrijliggende fietspade en aan een zijde parkeervakken.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!