De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eerste ambtelijke oordeel financieel herstelplan Haaksbergen positief

Eerste ambtelijke oordeel financieel herstelplan Haaksbergen positief

HAAKSBERGEN - De provincie Overijssel heeft het financieel herstelplan van de gemeente Haaksbergen aan een eerste ambtelijke toets onderworpen. In overleg met de provinciale overheid zijn nog wat wijzigingen doorgevoerd, maar het perspectief voor de komende jaren ziet er grotendeels hetzelfde uit. Ook is het herstelplan nu wat transparanter, doordat beleidsmatige keuzes die de raad nog moet maken zichtbaarder geworden zijn.

De tekorten moeten dit jaar en volgend jaar moeten flinke tekorten weggewerkt worden en vanaf 2022 zouden de resultaten weer positief moeten zijn. Ook is het voornemen om de komende jaren te werken aan e versterking van de financiƫle reserves. Besparingen en inkomstenverhogingen zijn nodig om financieel weer gezond te worden.

Alle voorgenomen maatregelen staan in het herstelplan, waarover de raadscommissie 9 juni vergadert en de gemeenteraad 17 juni een besluit neemt. Vervolgens moet, omdat Haaksbergen aan het provincials infuus ligt, het college van gedeputeerde staten van Overijssel ook akkoord gaan. De gunstige eerste beoordeling van provincieambtenaren stemt de gemeente positief.

 

Deel dit nieuws!