De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan nieuwe zwembaden Almelo/Vriezenveen op zelfde dag aan snee

Plan nieuwe zwembaden Almelo/Vriezenveen op zelfde dag aan snee

ALMELO/VRIEZENVEEN – Er komt nog vóór het zomerreces met een voorstel voor de bouw van een nieuw zwembad aan de Sluiskade in Almelo. Zoals eerder op deze site gemeld vergadert vijf kilometer verderop, vermoedelijk op dezelfde dag, namelijk 16 juni, over de bouw van een nieuw zwembad op het sportpark Het Midden.

De gemeenteraad van Almelo besloot eerder dit jaar tot de bouw van een nieuw zwembad op de plek van het huidige bezijden de N36 richting Vriezenveen. Een plek nabij het stadion van Heracles en de sporthal ISPAA viel af. De verantwoordelijk wethouder Maathuis liet hedenavond weten het programma van eisen in juni te kunnen aanbieden ter kennisname en dan ook een krediet te vragen voor de aanbesteding.

De gemeente Twenterand, waartoe Vriezenveen behoort, spreekt in juni over de aanbesteding van de bouw van een nieuw zwembad op het sportpark Het Midden, waarbij wordt gedacht aan de plek van of  bij de vijver tussen de voetbalcomplexen van DETO en DOS'37.

Bekend was al dat het nieuwe overdekte zwembad een driebadenconcept krijgt met een 25-meter-sportbad van zes banen, een doelgroepenbad (voor senioren en mindervaliden, maar ook les- en schoolzwemmen) benevens een peuterbad. Het huidige zwembad De Stamper in Vriezenveen komt te koop te staan en de gemeente wil er de bestemming woningbouw opleggen.

 

 

 

Deel dit nieuws!