De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twijfel neemt toe in politiek Wierden over miljoenen voor De Passie

Twijfel neemt toe in politiek Wierden over miljoenen voor De Passie

WIERDEN – De gemeenteraad van Wierden heeft veel twijfels over het plan voor nieuwbouw ten behoeve de evangelische school De Passie voor voortgezet onderwijs. Vanuit de raad kwam vanavond de vraag aan de orde wat er gebeurt als de raad bij een integrale afweging vanwege geldgebrek kiest voor uitstel of afstel. Niemand die het wist.

Volgens het college van burgemeester en wethouders kost de nieuwbouw de gemeente 13,5 miljoen euro. Daarbij komt het plan van de gemeente om bij de school nog een sportaccommodatie te bouwen, waarvoor 4,5 miljoen is begroot. Voor wethouder Braamhaar staat vast dat het college de vaart er in moet houden en eigenlijk wil hij snel besluitvorming, maar vanuit de raad is vanavond aangedrongen op uitstel, tot de debatten over de meerjarenbegroting om ‘een integrale afweging’ te kunnen maken. Ook gingen stemmen op tot ontkoppeling van Passieschool en Sportaccommodatie.

Braamhaar zei in reactie op vragen over mogelijke tegenvallers dat die altijd mogelijk zijn en dat hij daarom geen harde garantstelling kan en wil geven. Over de kans op meerkosten: 'Dat kan ik niet uitsluiten.' Wel is volgens hem De Passie  daar ‘als bouwheer’ eerstverantwoordelijk voor. Hij noemde de bouw van de school ‘voor Wierdense begrippen een groot ding’.

De meest kritische bemerkingen kwamen van de woordvoerder Van Sluijs van het CDA en de vroegere fractievoorzitter Klaas van PPW. Ze hadden nogal wat twijfels over de haalbaarheid van de schoolbouw, gezien de spankracht, ook financieel, van de gemeente Wierden, en ongelukken onderweg. Namens de school drong locatiedirecteur Van de Dool aan op spoed, dus niks uitstel. Hij wees erop dat De Passie in 2008 (overigens na massieve tegenstand van de gemeenteraad destijds) het eerste houten noodonderkomen aan de Akkerwal betrok, waar sedertdien geregeld lokalen bij zijn gezet. Nieuwbouw zou bittere noodzaak zijn, want de school kampt volgens hem met lekkages, is in de winter te koud en in de zomer te warm.

 

Deel dit nieuws!