De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook rode cijfers in jaarrekening van Oldenzaal; tekort 2,7 miljoen

Ook rode cijfers in jaarrekening van Oldenzaal; tekort 2,7 miljoen

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal sluit het boekjaar 2019 af met een tekort van ruim 2,7 miljoen. Dat is voor de stad een breuk met het verlaten, want de Hanzestad scoorde ook de afgelopen jaren in tegenstelling tot andere gemeenten, meestal positief, dus met een overschot Een aantal tegenvallers ligt ten grondslag aan het tekort, onder meer de ook hier geslonken oorlogskassen, waardoor niet kan worden bijgepast, zoals in voorgaande jaren nog wel eens gebeurde.

De grootste oorzaak van het tekort op de jaarrekening is de in de ogen van het gemeentebestuur ontoereikende compensatie van het Rijk voor de uitvoering van taken in het sociaal domein, zoals de Jeugdzorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet. De uitgaven van de gemeente staan op dit punt volgens het college ‘niet in verhouding tot de inkomsten’.

Het college stelt vorig jaar ‘op gepaste wijze’ geïnvesteerd, onder meer in het historische stadscentrum en de openbare ruimte. Verder hebben de werkzaamheden in De Thij een aanvang genomen en is de inrichting van de Stadstuin is vernieuwd. Daarenboven is flink geïnvesteerd in de bereikbaarheid van de stad door een aantal knelpunten aan te pakken, waaronder de Thorbeckestraat. Het aantal woningen in de stad nam vorig jaar met 180 toe en ook is een begin gemaakt met de uitbreiding en modernisering van het sporteldorado Vondersweijde.

Deel dit nieuws!