De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ervaren raadslid en ex-wethouder Bronckhorst wethouder CDA Borne

Ervaren raadslid en ex-wethouder Bronckhorst wethouder CDA Borne

BORNE -De voormalige wethouder Spekschoor van de gemeente Bronckhorst is de kandidaat-wethouder namens het CDA in Borne als opvolger van de huidige schepen Mulder, die recent aangaf om persoonlijke redenen tussentijds te willen stoppen. Spekschoor, die nu nog woonachtig is in Vorden, heeft jaren ervaring in de roerige raadszaal van de Gelderse gemeente.

De beoogde schepen van Borne was ruim zes jaar wethouder in de uitgestrekte plattelandsgemeente Bronckhorst, met 36.000 inwoners, maar viel twee jaar geleden buiten de boot, want het CDA bleef toen buiten het college van burgemeester en wethouders. Overigens is Bronckhorst wel een gemeente die geleidelijk leegloopt (sterke afname inwonertal) en in samenhang daarmee worstelt met oplopende tekorten, richting de drie miljoen. Dat zijn problemen die in de politieke arena van Borne niet geheel onbekend zijn. Dankzij de nieuwe wijk Bornsche Maten groeit de gemeente onder de rook van Hengelo centraal in Twente ondertussen wel, tot nu dik 23.000 inwoners. 

De 65-jarige Mulder vertrekt  na tien jaar wethouder der gemeente Borne te zijn geweest niet om politieke redenen in, maar om overwegingen van particuliere aard. Hij bestierde in Borne vooral de portefeuille van grondzaken en -exploitaties, buitengebied, financiën en onderwijs. Vóór zijn wethouderschap fungeerde Mulder al als commissie- en raadslid. Om den brode was hij destijds ambtenaar van Economische Zaken der gemeente Almelo.

In de gemeente Borne is het CDA al jaren de dragende kracht van het college van burgemeester en wethouders. De partij vormt een coalitie met de lokale partijen GB'90 en BorneNu, die de wethouders Kotteman respectievelijk Velten leveren, sinds kort onder aanvoering van PvdA-burgemeester Pierik, die burgemeester Welten opvolgde toen die vertrok om Haaksbergen te redden.

 

 

 

Deel dit nieuws!