De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Debat over burgers en schulden, preventie of curatie, in Enschede

Debat over burgers en schulden, preventie of curatie, in Enschede

ENSCHEDE  - Er dient in Enschede, zo klinkt vrij breed in de gemeenteraad, voor te worden gewaakt dat dat lokale overheid het voorportaal wordt van bewindvoering voor huishoudens die weinig te besteden hebben en daardoor in de problemen dreigen te komen. De gemeente moet het financieel runnen van een huishouden niet van de betrokkenen overnemen.

Een bijzondere coalitie van collegepartijen en oppositiepartijen gaf vanavond deze boodschap mee aan het wethouder Kampman van Werk en Inkomen. Vanuit de oppositie hamerden met name GroenLinks en PVV, doorgaans toch natuurlijke opponenten van elkaar, op dit aambeeld bij monde van hun politiek leiders Wolf van GroenLinks en Elferink van de PVV.

Vanuit de coalitie liet woordvoerder Meijer van de ChristenUnie een identiek geluid horen. 'We moeten oppassen voor pre-bewindvoering', aldus Meijer. De insteek van de gemeente zou vooral preventief moeten zijn waar nu curatief is of dreigt te worden. 'Wij moeten niet de uitgaven van gezinnen bepalen, daar zou ik moeite mee hebben.'

Het college zal zich morgen onder meer hierover beraden tijdens een zogenoemde 'heidag' die gericht is op de Zomernota, de jaarlijkse tussenbalans waarin het college van burgemeester en wethouders voorstellen in de week legt met het oog op de begroting voor 2021 en het beleidsmatig en financieel meerjarenperspectief van de gemeente Enschede.

 

 

 

Deel dit nieuws!