De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bramer koopt Zwanenhof in Zenderen en nieuwbouw uit faillissement

Bramer koopt Zwanenhof in Zenderen en nieuwbouw uit faillissement

ZENDEREN/BORNE - Het bouwbedrijf Bramer heeft besloten zelf het 'bouwproject' De Zwanenhof te kopen. Hiervoor koos het Vriezenveense bedrijf na het faillissement van de opdrachtgever. Bramer heeft nog geld tegoed, want er ligt nog een stapel onbetaalde facturen. Het was voor Bramer aanleiding om de bouw 'gaande het werk' op te schorten.

Het gaat om het bestaande gebouw van het bezinningshuis De Zwanenhof én de nieuwbouw van een gebouw dat een zorghotel/kuuroord moest worden. Dat zou volgens directeur Mijdam van De Zwanenhof voor een winstgevende exploitatie zorgen.   Vanwege het uitblijven der betalingen ligt de bouw al zo'n anderhalf jaar stil. Er ontstonden problemen vanwege bezwaarprocedures van omwonenden.

Er zouden meer dan dertig belangstellenden zijn voor De Zwanenhof, van wie de aannemer de meest direct aantoonbare belangen heeft. Her was ook mogelijk geweest de gebouwen los van elkaar te verkopen, maar de curator wijst op het recht van schuldeiser Bramer om alles of niets te eisen. Dat betekent dat andere kandidaat-kopers beide gebouwen zouden moeten verwerven, terwijl de meeste kandidaat-belangstellenden puur het in aanbouw zijnde zorghotel wensten.

De bedoeling is dat Bramer het zorghotel voor eigen rekening voltooit om vervolgens de mogelijkheid te bieden dit gebouw en het bezinningscentrum los van elkaar te verkopen.

 

Deel dit nieuws!