De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede hekelt andere gemeenten vanwege weinig energiek beleid

Enschede hekelt andere gemeenten vanwege weinig energiek beleid

ENSCHEDE – Een aantal gemeenten in Twente levert een te beperkte bijdrage aan de Regionale Energie Strategie, met name Hengelo, Borne, Hof van Twente en Twenterand. Dat stelt de raadsfractie in de Enschedese gemeenteraad, Burger Belangen Enschede (BBE), die deel uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders. Eigenlijk zou alleen Rijssen-Holten net als Enschede zijn verantwoordelijkheid nemen. Vooral de gemeenten Hengelo, Borne, Hof van Twente en Twenterand 'zitten met hun bod me afstand aan de onderkant'.

Uit de aanbiedingen van de Twentse gemeenten blijkt, schrijft BBE-raadslid Overink, ‘dat gemeten naar inwoneraantal en/of grootte van het buiten-stedelijke grondgebied' hij niet anders kan concluderen dan 'dat de bijdragen niet evenwichtig zijn verdeeld’. Hij noemt de verhouding tussen de plannen der gemeenten ‘volledig uit balans’. Stipulerend: ‘Niet elke gemeente neemt haar opgave even serieus lijkt het en dat vinden wij zeer teleurstellend.’

Overink meldt dat Enschede de kwestie zeker aan de orde gaat stellen bij gedeputeerde De Bree die in Overijssel over de ‘energietransitie’ gaat. ‘Als grootste partij van Enschede moeten wij aan onze achterban kunnen uitleggen waarom de gemeente Enschede wel haar verantwoordelijkheid neemt en een grote bijdrage wil leveren.’ Hij wijst erop dat dit niet aan de burgers is uit te leggen als andere gemeenten verzaken. Dit draagt volgens hem niet bij aan het draagvlak in Enschede. Om die reden wil BBE dat De Bree ingrijpt en slome gemeenten moet dwingen tempo te maken om naar rato bij te dragen aan de doelstelling van de regio Twente.

 

Deel dit nieuws!