De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser bedeelt dorpen en verenigingen met eenmalige subsidies

Losser bedeelt dorpen en verenigingen met eenmalige subsidies

LOSSER – De gemeente Losser trekt dit jaar 35.000 euro uit voor  eenmalige financiële steun voor activiteiten die volgens het college van burgemeester en wethouders de leefbaarheid van de dorp en/of ommeland bevorderen. Het geld is bestemd voor activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen (rechtspersonen) die de lokale samenleving dienen. Wederom hebben meerdere organisaties gebruik van gemaakt van de mogelijkheid een beroep op het geld voor incidentele subsidie te doen. ‘We zijn blij dat we organisaties, die extra inspanningen verrichten, financieel kunnen ondersteunen.

De gemeente stelt het geld in twee tranches van 16.750 euro beschikbaar, waarvan de eerste nu bestemd is. Er gaat geld naar de Stichting Kulturhus Overdinkel voor de organisatie van het Smokkelbluesfestival, terwijl Klootschietvereniging Losser een bijdrage ontvangt voor de activiteiten in het kader van het negentigjarig bestaan. Daarenboven toucheert Combinatie ’64 een bijdrage van het project Walking Handball en de Losserse Wieler Club voor de aanschaf van mountainbikes. Ook de Stichting Dorpsraad Beuningen krijgt geld voor de vernieuwing van de dorpswebsite, de Stichting Bruisend Overdinkel krijgt geld voor een smokkelfilm én voor de Bommen Berend fietstocht. Ten slotte kan de Ondernemers Club Overdinkel een bijdrage tegemoet zien om te investeren in welkomstbogen.

Net als voorgaande jaren beschikken de dorpskernen van de gemeente Losser dit jaar over een dorpsbudget, dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden, al moeten ze achteraf wel verantwoording afleggen over de besteding der dukaten.

Deel dit nieuws!