De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw (moderne) brandweerkazerne aan Brugstaat te Almelo

Nieuwbouw (moderne) brandweerkazerne aan Brugstaat te Almelo

ALMELO – Er komt in het centrum van Almelo een nieuwe brandweerkazerne. De nieuwbouw is voorzien op of nabij de plek van de huidige kazerne aan de Brugstraat, die verouderd zou zijn, ondoelmatig en niet toekomstbestendig. De gemeenteraad is twee jaar geleden in beslotenheid al bijgepraat, na een voortijdig genoemde publicatie op deze site.

De nieuwbouw, een investering waarmee afhankelijk van de aanbesteding vijf tot zes miljoen nodig zou zijn, wordt nodig geacht vanwege 'brede afwegingen op Twentse schaal' en 'een afgeschreven en ondoelmatig onderkomen'. In dat kader is eerder al besloten dependances, zoals de garage in Almelo-Noord aan de Vriezenveenseweg, af te stoten.

Ook in andere Twentse gemeenten zijn plannen voor concentratie en nieuwbouw. Zo gaat de kazerne in het moederdorp Hellendoorn dicht en zal aan de Kerkstraat in het dochterdorp Nijverdal nieuwbouw komen. Ook elders wordt 'opgeplust'. De brandweer werkt in Twents verband al lang niet meer met gemeentelijke grenzen, maar met operationele grenzen.

De nieuwe kazerne in Almelo zal ongeveer een kwart groter zijn dan de huidige die 45 jaar oud is en krijgt drie bouwlagen. Behalve vanwege de gevoelde behoefte aan meer ruimte en comfort is de nieuwbouw volgens de Brandweer Twente ook nodig vanwege voorzieningen ten behoeve van het personeel, zoals kleed-, slaap- en recreatiefaciliteiten.

 

 

Deel dit nieuws!