De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXLV

Hoe krijgt een verwoestend virus een naam en waarom dan de naam van een aanbeden martelaar. Je kunt vragen en zoeken, ik deed het allebei en vond uit dat de eerste Corona niet uit China stamt, maar uit Syrië en vandaag lijkt me een toepasselijke dag om de bevindingen te openbaren. Het is vandaag namelijk Coronadag, naar de heilige patrones van alles wat op schatten jaagt.

Het verhaal wil dat Corona de geliefde was van de soldaat Victor van Damascus. Ik stuitte ook op bronnen die gewaagden van Corona als één der vrouwen van Victor. Beiden behoorden hoe dan ook tot de vroege christengemeenschap in het Nabije Oosten. Opvallend is trouwens dat ook de grote verspreider van het christelijk geloof, Saulus die Paulus werd door het Licht te zien.

Victor werd omwille van zijn geloof ter dood gebracht en het verhaal wil dat Corona hem in zijn laatste uren bijstond. Dat zweemt weer naar wat Maria een eeuw eerder deed voor de timmermanszoon Jezus die (ook) de Zoon van God zei te zijn en deswege ter dood werd gebracht. Twee vrouwen, één geloof, zij het dat Maria nog immer wordt vereerd en Corona dus een virus werd.

 

Deel dit nieuws!