De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zwembad in Vriezenveen krijgt drie baden; woningen op Stamper

Zwembad in Vriezenveen krijgt drie baden; woningen op Stamper

 VRIEZENVEEN – Er komt in Vriezenveen een nieuw zwembad op het sportpark Het Midden naast het gebouw van de Vriezenveense Harmonie en wellicht op de plek waar nu ook al water is, namelijk de vijver, maar de exacte locatie moet nader worden bepaald. Het huidige zwembad De Stamper zal worden afgebroken om plaats te maken voor woningbouw. Er zal tempo worden betracht, want  het college wil al over enkele weken al tot besluitvorming komen. De investering gaat het met de raad afgesproken maximumbedrag te boven, onduidelijk is nog hóéveel.

De bedoeling is in elk geval een overdekt complex met drie baden te bouwen: een recreatiebassin, een doelgroepenbassin (senioren, mensen die een handicap hebben, zwangere vrouwen) en een bassin voor peuters/kleuters. Er zingt al jaren een verhaal rond over een maximum jaarbedrag van 645.000 euro aan lasten, maar daar wil de coalitie van GBT en ChristenUnie indien nodig van afwijken.

In principe zou het maximumbedrag van 645.000 euro ook nog  moeten worden aangewend voor het zwembad De Zandstuve in Vroomshoop, maar GBT en ChristenUnie zijn bereid dat uitgangspunt te laten varen. Het ligt voor de hand dat leidsman Smelt van de ChristenUnie met zijn water bij de oppositiedokters zal worden ontboden. Hij stelde een paar jaar geleden dat het een 'bloody shame' zou zijn als de zwembaden in Twenterand bij elkaar meer dan 645.000 per jaar zouden vergen. Voor politiek leider Elzinga van GBT staat vast dat op het aantal van drie baden voor onderscheiden doelgroepen niet kan worden bezuinigd, maar dat er geen geld is voor binnensporthallen en allerhande opsmuk die bij een ooit gelanceerd 'vitaal sportpark'-plan voor Het Midden werden genoemd, een initiatief dat met name bij de voetbalclub DETO leefde, de club van Smelt...

 

 

 

 

Deel dit nieuws!