De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meer ruimte Kuipers Lanz Bulldog Service in buitengebied Geesteren

Meer ruimte Kuipers Lanz Bulldog Service in buitengebied Geesteren

GEESTEREN - Het landbouwmechanisatiebedrijf Kuipers Lanz Bulldog Service in Geesteren mag van het college van burgemeester en wethouders de gemeente Tubbergen uitbreiden in het buitengenbied. Het bedrijf aan de Haarbrinksweg mag zich meer dan verdubelen. Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met een ‘wijzigingsplan op maat’ ten behoeve van ‘uitbreiding en groei’ in het buitengebied.

Het plan van ondernemer Kuipers is de oppervlakte van bedrijfsgebouwen en overkappingen naar 125 procent van de huidige toegestane oppervlakte te brengen. Dit stelt Kuipers in staat een nieuwe loods op te trekken. Kuipers houdt zich bezig met het verzamelen van oude traktoren en machines. Sinds enkele jaren verkoopt het bedrijf tractoren en de onderdelen daarvan, met een accent op op de merken Lanz Bulldog, Ursus en Pampa. Veel van de onderdelen worden in eigen beheer geproduceerd. Naast inkoop en verkoop van onderdelen en traktoren restaureert  Kuipers ook (oldtimer) traktoren.

 Volgens wethouder Volmerink biedt de uitbreiding letterlijk ‘ruimte voor efficiënte bedrijfsvoering’ in het buitengebied. ‘We vinden het belangrijk te kijken naar hoe we kunnen helpen, naar wat er mogelijk is. Zo dragen we bij aan een duurzaam toekomstperspectief voor bedrijven in onze gemeente. Bovendien zorgen lokale ondernemingen voor een groot deel voor de leefbaarheid binnen de kernen van de gemeente Tubbergen.'

 

 

 

Deel dit nieuws!