De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wielerevent Münsterland Giro met start in Enschede jaar uitgesteld

Wielerevent Münsterland Giro met start in Enschede jaar uitgesteld

ENSCHEDE/MÜNSTER – De veertiende editie van de Münsterland Giro is afgelast. Dat is zuur voor Enschede, want daar zou dit jaar, op 3 oktober, de start zijn. De organisatie in Enschede, voorop burgemeester (en wielerliefhebber) Onno van Veldhuizen, betreurt de afgelasting, maar heeft er ook alle begrip voor, vanwege de coronadreiging. ‘De gezondheid en zekerheid van alle renners en fans staat voor ons op de eerste plaats’, aldus Oberbürgermeister Lewe van Stadt Münster.

Van Veldhuizen zegt in reactie op de beslissing tot uitstel: ‘We lagen goed op schema om duizenden enthousiaste wielrenners en wielerliefhebbers in Enschede te ontvangen en hen een hoogwaardig sportfeest te bezorgen. Dat is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk, maar ik kijk nu al uit naar de start op 3 oktober 2021.’

Naar het oordeel van Van Veldhuizen waren de voorbereidingen voor een wielerfeest in Enschede al goed op weg. ‘De beslissing om het evenement uit te stellen tot 2021 geeft hoop op wielerdag met duizenden bezoekers. Onder deze omstandigheden hebben we niets anders dan een extra jaar voorpret.’

De tot op heden enige Nederlandse winnaar van de profkoers was in 2013 Jos van Emden. Behalve de wedstrijd voor de profrenners gaan ook de wedstrijden voor toerfietsers en recreanten niet door.

In 2006 werd de eerste Münsterland Giro Cyclosportive gehouden. Het evenement is ontstaan uit het enthousiasme, waarmee in 2002 de eerste etappe van de Giro d’Italia, van Groningen naar Münster plaatsvond. De wedstrijd is sinds 2015 aangewezen als een 1.HC wedstrijd van de UCI Europe Tour en is de opvolger van Groningen-Münster, een wedstrijd die in 2005 voor het laatst werd verreden.

Deel dit nieuws!