De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser geeft recreatieondernemers meer tijd innen toeristenbelasting

Losser geeft recreatieondernemers meer tijd innen toeristenbelasting

LOSSER - Het college van van burgemeester en wethouders te Losser geeft de recreatieondernemers meer tijd voor de afdracht van toeristenbelasting. Het restbedrag voor de toeristenbelasting over 2019 mag nu per 1 oktober 2020 worden betaald. De toeristenbelasting over het jaar 2020 hoeft nu pas achteraf, in 2021, aan de gemeente te worden voldaan.

Het college ziet in deze verruiming van de betalingstermijn als helpende hand  van de lokale overheid voor ondernemers die wegens de coronacrisis veel omzet en daarmee inkomsten mislopen en deswege met liquiditeitsproblemen kampen.  Volgens wethouder Nijhuis blijkt zulks ook uit zijn 'veelvuldig contact met onze recreatieondernemers'.

De gemeente Losser int per jaar 220.000 aan toeristenbelastng. De toeristenbelasting - die de ondernemers namens de gemeente in rekening brengen bij hun gasten - wordt normaliter aan de gemeente afgedragen via een voorlopige aanslag tijdens het toeristenseizoen. NĂ¡ het seizoen wordt dan de definitieve aanslag opgelegd. Over het jaar 2019 wordt de betalingstermijn van de definitieve aanslag, voor de ondernemers die krap bij kas zitten, nu dus verlengd tot oktober 2020 en over het jaar 2020 wordt geen voorlopige aanslag opgelegd, maar pas een definitieve aanslag in 2021.

Deel dit nieuws!