De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXLII

Dat is nog eens geluk hebben voor die Brabanders. Schreeuwt gans de natie om steun voor de kunst en de cultuur in tijden van corona, hebben die slimme carnavalsgasten in de provincie waar corona het land binnenkwam zowel de kunst als de cultuur net afgeschaft. Het geluk is altijd met de dommen.

Het politieke huwelijk in Brabant tussen Schepper en Mammon is net op tijd gesloten. Oeteldonk en BeĆ«lzebub hebben een vooruitzende blik gehad. Net als commissaris des konings Wilhelmus Bernhard Henricus Josephus van de Donk, want die liet eerder dit jaar al weten het schuim van Brabant te verlaten. Het ''ArreMaLeutHet' heeft voor deze bestuurlijke zwaargewicht grenzen. Brabantse nachten zijn lang. Ze komen vaak langzaam op gang. Ja, maar dan, ja, maar dan... Ik stel voor Arie Ribbens voor te dragen als de nieuwe commissisaris van koning Willem IV. Polonaise Hollandaise. En het programma van CDA en FvD in Brabant (niet alleen in Noord-, maar ook in Zuid, Oost en West-Brabant) zou naar een topnummer van Ribbens 'Polonaise Achteruit' kunnen worden gedoopt.

Is het anders dan bij ons in Overijssel? Hier verkocht het college een orkest aan Gelderland en op twee dolerenden na bestaat het uit gomaristen, die een eenzame katholiek uit Manderveen op cultuur zetten, terwijl zijn collegae het beleid maken, de passie preken en de lof zingen, liefst op hele noten.

 

Deel dit nieuws!