De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede penvoerder regio voor culturele broedplaatsen Enschede

Enschede penvoerder regio voor culturele broedplaatsen Enschede

ENSCHEDE – Namens de veertien Twentse gemeenten toucheert Enschede een bedrag van 2,11 miljoen euro dat gedurende drie jaar zal worden aangewend voor culturele broedplaatsen. Van dit geld gaat 335.000 euro naar Concordia in Enschede, 205.000 euro naar Saxion Hogeschool in Enschede en 60.000 naar Tetem, ook in Enschede.

Concordia krijgt het 335.000 euro voor het stimuleren van initiatieven, het opsporen van potentiele initiatieven en het helpen van aanvragers bij het uitwerken van hun ideeën tot uitvoerbare plannen. Saxion gebruikt 135.000 euro voor monitoring en 70.000 voor coaching. Tetem tenslotte ontvangt 60.000 euro voor het onderdeel netwerken.

Het geld voor culturele broedplaatsen maakt onderdeel uit van de Regiodeal Twente. Om er op papier lokaal geld tegenover te stellen voert Enschede de al afgesproken verbouwing van het Wilminktheater op als cofinanciering en levert Hengelo een administratief aandeel door de verbouwing van het Hazemeijer-complex tot Ofyo op te voeren. De cultuurwethouders van de overige twaalf gemeenten hebben zich geconformeerd aan de coördinerende rol van wethouder Diepemaat van Enschede als penvoerder die de kosten kan declareren.

Deel dit nieuws!