De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Parkeerterreinen in Enschede door overlast jongeren deels gesloten

Parkeerterreinen in Enschede door overlast jongeren deels gesloten

ENSCHEDE – Met ingang van morgen worden voor onbepaalde tijd de parkeerterreinen voor en achter het Diekmanterrein en op het Spaansland gedeeltelijk gesloten. De gemeente Enschede en de politie hebben hiertoe besloten na meldingen over jongeren die overlast veroorzaken. Het gaat onder andere om zwerfvuil, geluidsoverlast, gebruik van lachgas en autoraces.

Er zijn volgens een woordvoerder van burgemeester Van Veldhuizen al enige malen waarschuwingen en boetes uitgedeeld, naar het bedoelde gebied is uitgestrekt, waardoor het ‘lastig beheersbaar’ heet te zijn. Het gaat concreet om de terreinen voor en achter de Diekmanhal. Beide terreinen worden ‘voor negentig procent’ afgesloten, met behulp van betonnen barrières. Bij de parkeerplaatsen ter hoogte van de tennishal vindt een halve wegafzetting plaats en er geldt een parkeerverbod tussen des avonds acht uur en des ochtends acht uur.

Verder heeft de eigenaar van de autowasserette zijn parkeerplaats afgesloten. Daarenboven komt er een halve wegafzetting bij het doodlopende stuk aan de oostzijde van de brandweerkazerne, waar het genoemde parkeerverbod eveneens van kracht is.

 

Deel dit nieuws!