De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw van Eurol op XL Businesspark na lange aanloop gestart

Nieuwbouw van Eurol op XL Businesspark na lange aanloop gestart

ALMELO/NIJVERDAL - Er is formeel een begin gemaakt met de nieuwbouw van Eurol op XL Businesspark, pal aan Twentekanaal in Almelo. Het bedrijf is gevestigd in Nijverdal en blijft daar vooralsnog ook. De bouw gaat volgens de planning anderhalf jaar duren. Er komt een aantal hallen benevens een kantoorgebouw. Eurol ontwikkelt en produceert met ruim tweehonderd medewerkers smeermiddelen, technische vloeistoffen en reinigings- en onderhoudsproducten voor uiteenlopende marktsegmenten.
 
Onlangs is met een informeel treffen het startsein voor de bouw naar een ontwerp van Madmax Diesajn, waarbij algemeen directeur Pfeiffer (tweede generatie) een symbolische handeling verrichtte. Eurol kocht dik twee jaar geleden al vier hectare grond op de logistieke hotspot aan het Twentekanaal en nabij de A35 en de A1.

Het toekomstige bedrijf biedt ruimte aan 12.500 vierkante meter voor opslag en expeditie. Eurol krijgt moderne trafficsystemen, waarbij computergestuurde robots worden ingezet. De nieuwbouw zal op XL Businesspark ook het neusje van de zalm bieden op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, waarbij een accent komt te liggen op efficiency en milieuvriendelijkheid.  Gesproken wordt bijvoorbeeld over de Eurol Specialty Lubricants met SYNGIS Technology. ‘Hiermee bieden wij oplossingen voor complexe smeringsvraagstukken met als doel om kostenreductie en efficiencyverbetering voor de professionele eindgebruiker te geven.

Deel dit nieuws!