De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Licht in Hengelo op groen voor aanleg tweede veld TVO in Beckum

Licht in Hengelo op groen voor aanleg tweede veld TVO in Beckum

BECKUM/HENGELO - De voetbalvereniging TVO in het Hengelose kerkdorp Beckum heeft volgens de normen recht op de aanleg van een kunstgrasveld, maar dar is voor de club te begrotelijk en deswege kiest het bestuur voor en hybride veld. Dat betekent dat er een veld komt dat deels groeigras is en deels kunstgras. Het bestuur van de vereniging maakt deze keuze om financiële redenen, want de gemeente Hengelo berekent de club een voor veertig procent dekkende huur.

Voor de gebruikers voelt een hybride veld aan als grasveld en is het minder belastend voor spelers en voor het milieu dan een hardcore kunstgrasveld. Binnenkort moet duidelijk worden welk bedrijf de aanleg gegund krijgt, want de aanbesteding is in de afrondende fase. De bedoeling van het TVO-bestuur onder aanvoering van voorzitter Frongink is dat de oplevering nog vóór de vakantie plaatsvindt. Behalve de aannemer zullen ook clubmensen bij de aanleg worden betrokken.

Het nieuwe speelveld komt op de plek van een trainingsveld. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo heeft zijn fiat al gegeven aan opzet en uitvoering.

Deel dit nieuws!