De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 wil actie en promotie behoud openbaar basisonderwijs Rijssen

D66 wil actie en promotie behoud openbaar basisonderwijs Rijssen

RIJSSEN/HOLTEN – Er is in Rijssen géén behoefte aan een basisschool voor openbaar onderwijs, maar het staat inwoners vrij het initiatief te nemen en bij voldoende animo zal het gemeentebestuur er zeker werk van maken dat die school er ook komt; elk jaar wordt de belangstelling geënquêteerd.

Dat heeft wethouder Tijhof verklaard in reactie op bemerkingen van het raadslid Klein Velderman van D66, die steun kreeg van zijn collegae Meijerink van de PvdA, Beunk van GB en – zij het wat meer besmuikt – Van den Berg van de VVD als pleitbezorgers van openbaar basisonderwijs.

Klein Velderman noemt het ontbreken van openbaar basisonderwijs in Rijssen ‘een enorm gemis’ voor een stad van 30.000 inwoners en vindt dat de gemeente zich ‘coöperatief’ zou moeten opstellen en de belangstelling zou moeten peilen. In dat verband memoreerde Tijhof dat er elk jaar wordt gepeild naar welk onderwijs type de voorkeur van ouders uitgaat. Er is volgens de schepen ook zo lang mogelijk geprobeerd de openbare school Salto in stand te houden. Het raadslid van D66 zei dat dit wel wat meer proactief zou mogen, maar Tijhof vindt dat het ergens ophoudt.

De coalitiepartijen SGP, ChristenUnie en CDA zeiden bij monde van de voormannen Scheppink, Berkhoff en Wessels er niets voor te voelen dat de gemeente actief gaat werven.

 

Deel dit nieuws!