De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede zet cameratoezicht in tegen de illegale dump van afval

Enschede zet cameratoezicht in tegen de illegale dump van afval

ENSCHEDE – De raadsfractie van Burger Belangen Enschede (BBE) verwacht een zegenrijk effect van het plaatsen van camera’s als middel om het illegaal dump van afval tegen te gaan. De gemeenteraad ging mee met een voorstel van BBE om tot dit cameratoezicht te komen.

BBE kwam met het voorstel voor camerahandhaving’ naar aanleiding naar aanleiding van contacten met andere gemeenten die er positieve ervaringen me hebben. De motivatie is dat volgens BBE uit enquêtes blijkt dat ‘afvaloverlast de grootste zorg van inwoners’ is. Vooral bij de winkelcentra is de overlast volgens BBE ‘dag in dag uit waarneembaar, waarbij opgemerkt moet worden dat de meeste illegale dump van afval plaatsvindt ver voor of na de winkeltijden.’

De meeste overlast van illegale afvalstort heeft plaats in enerzijds wijken met veel hoogbouw en buurten met ondergrondse containers en anderzijds in bermen en sloten in het buitengebied. Erder trachtte de gemeente de afvaldump te bestrijden door gerichte campagnes en de inzet van 'gedragsdeskunden, maar deze acties sorteerden (te) weinig effect.

Deel dit nieuws!