De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie verscherpt voorwaarden voor zonnevelden en windmolens

Provincie verscherpt voorwaarden voor zonnevelden en windmolens

ROSSUM - De provincie Overijssel verscherpt de voorwaarden met betrekking tot de plannen voor de aanleg zonneparken in natuurgebieden en op landbouwgronden. Op deze manier wil de provinciale overheid de kwaliteit van het buitengebied beschermen. De coalitiepartijen CDA, VVD, ChristenUnie, PvdA en SGP hebben hierover afspraken gemaakt.

De eisen van het klimaatbeleid maken wind- en zonne-energie noodzakelijk, maar een zorgvuldige inpassing van windmolens en zonnevelden is nodig om het landschap niet te laten verrommelen. Met  een 'aangescherpte zonneladder' zouden de Overijsselse 'regeringspartijen' een belofte uit het coalitieprogramma inlossen, want hiermee legt de provincie een 'voorkeursvolgorde voor zonnepanelen vast en de wenselijkheid van 'dubbel ruimtegebruik '.

Het gebruik van natuur- of landbouwgrond moet 'de laatste optie' zijn. 'We leggen liever eerst de daken vol, voordat we ons buitengebied voltegelen met grote zonneparken', aldus fractievoorzitter Rutten van het CDA. 'Zo blijft landbouwgrond beschikbaar voor landbouw en beschermen we de kwaliteit van ons mooie landschap.'

Deel dit nieuws!