De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXXXVII

Pim Fortuyn - herinneringen aan die avond in de studio van RTV Oost. Ik kwam voor het wekelijkse forum dat de 'dingen van de week' besprak. Dat gebeurde meestal met drie  types uit de wereld van de media en een gast. Ik heb geen idee meer waar we het over zouden hebben, maar vlak voor aanvang (het forum begon om half zes) werd duidelijk dat Pim Fortuyn was neergeschoten en met het wegtikken van de minuten drong door dat hij  - toen nog vermoedelijk - dood zou zijn.

Behalve de drie 'journalistieke' forumleden schoof er - zoals vaker - ook een gastdebater aan. Dat was Boris van der Ham, die toen net was aangetreden als lid van de D66-fractie in de Tweede Kamer. Hij werd compleet gek in de kop, wilde vanwege Fortuyn dan weer wel en dan weer niet debatteren. Uiteraard ging de hele uitzending over Fortuyn, van wie nog steeds niet duidellijk was of hij nog leefde. Ik dacht aan de twee keer dat ik Fortuyn had geïnterviewd, één keer in kasteel De Oosterhof te Rijssen bij de Werkgevers Kring Rijssen en één keer tijdens een literair-politiek debat in de Openbare Bibliotheek Almelo.

Van de forumdiscussie bij RTV Oost weet ik niet veel meer, behalve dat het - uiteraard - alleen over Fortuyn ging en dat Van den Ham voortdurend en bijkans hysterisch 'O my God, o, my God' riep, wat ik met terugwerkende kracht vreemd vind voor een latere voorzitter van het Humanistisch Verbond.

 

Deel dit nieuws!