De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose raad duldt geen streken van Plegt-Vos bij Heemaf-bouw

Hengelose raad duldt geen streken van Plegt-Vos bij Heemaf-bouw

HENGELO - De projectontwikkelaar Plegt-Vos krijgt in Hengelo de kous op de kop, want ziet een plan voor de bouw van 126 woningen op het Heemaf-terrein aan de Bornsestraat sneven. De gemeenteraad wijst het af, maar uit ook kritiek op de aansturing vanuit het stadhuis, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Zo zou het concept-bestemmingsplan op gespannen voet staan met de woonvisie van de gemeente. 'Wij moeten een betrouwbare overheid zijn', aldus fractievoorzitter Steen van de oppositiepartij CDA. Ze verwoordde daarmee het algehele gevoelen.

Het plan was om op het perceel 54 woningen te laten verrijzen. maar te elfder ure fietste  Plegt-Vos er nog 'even' een woonzorgtoren in met 72 appartementen. Het college was bijzonder en en ook bijzonder onaangenaam verrast en lichtte de gemeenteraad met huiver in. Om te voorkómen dat onwenselijke ontwikkelingen zouden plaatsgrijpen nam het college van burgemeester een voorbereidingsbesluit, onder aanvankelijke geheimhouding tot de gemeenteraad er zijn licht over kon laten schijnen en een herstellend voorbereidingsbesluit kon nemen.

Vanuit de gemeenteraad  klinkt nu ook kritiek op het college van burgemeester en wethouders, voortkomend uit onbegrip over de procedures en elkaar tegensprekende beleidsvisie, zoals het concept-bestemmingsplan en de woonvisie. Gerrits liet de raad weten door het plan van de ontwikkelaar voor toevoeging van een woonzorgtoren overvallen te zijn. Hij vermoedt dat Plegt-Vos zich hier liet leiden 'door het zeker stellen de maximalisatie van de winst'.

Daar komt nog bij dat volgens wethouder Ten Heuw de toevoeging van zo'n zeventig woningen op een nieuwe plek onherroepelijk ten koste zal gaan van het bouwvolume op andere plekken, waaronder Hart van Zuid, wat in haar ogen onwenselijk zou zijn. Er zal op termijn een ander plan komen, minder grootschalig, meer passend bezijden het oude kerkhof en volgens de juiste en zorgvuldige bestuurlijke en planologische inpassing. 'Het kan niet zo zijn dat projectontwikkelaars de baas zijn in deze stad', concludeerde politiek leider Wiertsema van de grootste partij Pro Hengelo.

 

Deel dit nieuws!