De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP bepleit in Overijssel steun ten behoeve van de culturele sector

SP bepleit in Overijssel steun ten behoeve van de culturele sector

ENSCHEDE – De statenfractie van de SP in Overijssel wil van gedeputeerde De Witte van Kunst en Cultuur weten wat hij gaat doen om de kaalslag in deze sector te lijf te gaan. De gedwongen sluiting van onder meer theaters, musea en filmhuizen maakt hun toekomst ongewis. Datzelfde geldt volgens de SP voor evenementen en festivals in de provincie.

De Witte kreeg enige tijd van de sector een brandbrief die was ondertekend door tal van culturele instellingen en prominente aanschouwers met het verzoek om hulp en bijstand.De fractie van de SP fractie wil weten hoe het college van gedeputeerde staten, inzonderheid De Witte, hierover denkt en of het actie wil ondernemen vanwege het belang van kunst en cultuur, niet alleen vor de liefhebbers, óók voor de economie in de regio, als vestigingsfactor.

Het is volgens de socialisten van belang te lobbyen bij de regering om een (extra) rijksbijdrage en dit vergezeld te laten gaan van eigen (provinciale) middelen en ook de gemeenten hierbij te betrekken. De rijksoverheid heeft driehonderd miljoen compensatie beloofd.

Deel dit nieuws!