De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden moet (weer) miljoenen bijpassen voor nieuwbouw Passie

Wierden moet (weer) miljoenen bijpassen voor nieuwbouw Passie

WIERDEN - De gemeente Wierden moet tussen de twee en drie miljoen euro méér betalen voor de bouw van een nieuwe school De Passie. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu uit van 13,4 miljoen. Dat is 2,5 miljoen meer dan het bedrag waar tot dusverre rekening mee werd gehouden.

Eerder stelde het college dat zeven miljoen de grens zou zijn, want dat is de bijdrage van het ministerie van Onderwijs. Op kritische vragen van toenmalig PPW-leider Klaas sprak het college pertinent tegen dat het niet voor dat bedrag zou kunnen. Klaas hield vol dat het veel duurder zou worden, maar daar gingen de collegepartijen NEW en CDA niet op in.

Ook bij de aankoop van de grond in de Esrand (van Orbys van ondernemer Holterman via de kadastrale Theaterhotelroute) hield het college vol dat de gemeente zich geen buil zou vallen, want er was volgens toenmalig burgemeester Robben én wethouder Braamhaar prima onderhandeld met als uitkomst een marktconforme prijs. Behalve de PPW-fractie was ook de VVD-fractie geharnast tegenstander omdat het college zich bewust of onbewust 'bij de poot' zou hebben laten nemen.

Het bedrag van zeven miljoen heeft zich ondertussen dus verdubbeld. Het college komt volgende week naar de raad met een voorstel ‘hier projectfinanciering op annuïteitsbasis toe te passen’.

Deel dit nieuws!