De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Overijssel/Dinkelland, vreest economisch kaalplukken platteland

CDA Overijssel/Dinkelland, vreest economisch kaalplukken platteland

DENEKAMP – Voor het CDA in Overijssel is het opkopen van agrarische bedrijven onwenselijk. Dit zou ten koste gaan van de sociale leefbaarheid en tot het economisch kaalplukken van het platteland leiden. Ook de enorme kosten spelen voor het CDA een rol. Met deze opvatting gaan de christendemocraten in tegen het beleid van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de stikstofproblematiek.

Door innovatie, extensivering rondom Natura 2000-gebieden in combinatie met langdurige afspraken over agrarisch natuurbeheer én het omarmen van door de sector zelf voorgestelde maatregelen is naar het oordeel van het CDA ook stikstofreductie mogelijk en bovendien efficiënter en met meer draagvlak bij en perspectief voor de boeren. Voorts is de grootste statenfractie van mening dat uitbreiding van de Natura 2000-gebieden in Overijssel, zowel in grootte als in aantal, moet worden voorkómen. Tevens dringt het CDA aandacht aan op het sneller legaliseren van PAS-meldingen en vergunningsvrij maken van het bemesten, in navolging van het vergunningsvrij maken van de weidegang.

De fractie van het CDA in de gemeente Dinkelland sluit in een eigen communiqué hierbij aan en legt bij monde van de raadsleden Paus-Weersink, Mentink en Fox aan het accent op het behoud van de leefbaarheid van het Twentse platteland en op de haalbaarheid benevens de betaalbaarheid van de Natura 2000-doelen met oog voor het agrarisch belang en de menselijke maat.

De persberichten van het CDA zijn verstuurd naar aanleiding een online meeting van afgelopen zaterdag, waarin gemeenteraadsleden, wethouders, statenleden en gedeputeerden, een  kamerlid en een europarlementariër van het CDA werden bijgepraat over de Kamerbrief van minister Schouten.

 

Deel dit nieuws!