De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Companjen van Almelo naar Vriezenveen; overleg over tien woningen

Companjen van Almelo naar Vriezenveen; overleg over tien woningen

VRIEZENVEEN/ALMELO - Het bedrijf Companjen Bedrijfswagens verhuist van Almelo naar Vriezenveen en zal zich vestigen op een kavel van bijna 1,2 hectare op het bedrijventerrein Oosterweilanden, waarvan een hectare gekocht en de rest in huurkoop. Het plan van eigenaar Companjen (de Batse junior) is om in Vriezenveen ook tien woningen te bouwen, op een perceel aan de Verzetstraat waar ooit rijschool Rohof was gevestigd. Dat plan ligt er al dik een  jaar en zou planologisch wat ingewikkeld zijn, maar er zijn gesprekken met de wethouders Koster van Ruimtelijke Ordening en Harmsen van Wonen om tot een 'inpassingsplan' te komen, mede omdat het nu een achenebbisj is.

De gemeente Twenterand heeft op het bedrijventerrein Oosterweilanden ook percelen verkocht aan Joosten, Hijsen in ’t Oosten, een bedrijf dat nu nog aan de Handelsweg te Vriezenveen is gevestigd en gespecialiseerd is in het inspecteren, repareren en onderhouden van hef- en hijskranen in Oost-Nederland. Verder is grond gekocht door Ballast en Slagman en door Jan Harbers Vastgoed. Dit zijn met Companjen de eerste ondernemers die zich definitief gaan vestigen op het bedrijventerrein.

Companjen is de grootste vis die wethouder Koster van Twenterand aan de haak heeft weten te slaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in het kopen en verkopen van voornamelijk veewagens, -trailers en -aanhangers. Momenteel is het bedrijf nog gevestigd naast het imperium van staalbedrijf Van Merksteijn op het bedrijvenpark Twente in Almelo, bezuiden Vriezenveen.

Het bedrijventerrein Oosterweilanden, dat zo’n elf hectare omspant, ligt nabij de N36 met een goede verbinding richting de A35. De verkoop gebeurt in fases, waarvan de eerste ongeveer zes hectare omspant, dus krap de helft van het bedrijventerrein. Volgens de over de transactie opgetogen wethouder Koster bestaat er ‘grote belangstelling’ voor kavels op Oosterweilanden.

 

Deel dit nieuws!